Nóż santoku ze stali damasceńskiej 18 cm – Platinum
Kupując ten produkt zyskasz 92 punktów
Za każde wydane 5zł zyskasz jeden punkt na konto w programie lojalnościowym.
Darmowa dostawa przy zamówieniach powyżej
250 zł
Profesjonalne doradztwo
Prowadzisz
działalność gastronomiczną? Kupuj w GastroFactory.eu
»
Według Japończyków nóż Santoku z ostrzem o długości 18 cm jest doskonały do 3 czynności – krojenia, siekania i rozdrabniania. Dzieje się tak za sprawą ostrza, które jest wystarczająco szerokie, ale też nieco grubsze. Szerokich ostrzy można również używać jako łopatki – nabieraj pokrojone mięso lub warzywa i wrzucaj je do garnka.
Noże ze stali damasceńskiej to narzędzia profesjonalnych szefów kuchni. Ich stal jest produkowana na dwa sposoby, ale rezultat jest taki sam – 63 warstwy w jednym ostrzu. W ten sposób powstaje unikalny wzór przypominający słoje roczne. Nóż jest bardzo mocny, solidny i posiada twarde ostrze. Jednocześnie są to jedyne całostalowe noże w naszej ofercie.
Trzonek pokryty włóknem szklanym jest bardzo wytrzymały i odporny na działanie środków chemicznych. Noże damasceńskie są pakowane w luksusowe drewniane pudełka wyłożone czarną wyściółką. Dzięki temu stanowią one również doskonały prezent dla każdego pasjonata gotowania.